Barion Pixel Környezettudatosság & CREMEDIQ – Cremediq

Környezettudatosság & CREMEDIQ

Biztosan Téged is érdekel, hogy figyelünk-e a CREMEDIQ-nél a környezetre, jelen van-e a környezettudatosság a márka életében?

A rövid válaszunk erre az, hogy természetesen IGEN, számunkra is ez az egyik legfontosabb. 

De önmagában ez a rövid válasz nem lenne igazán meggyőző, igaz? 

Nézzük hát a részleteket:

1, A termékeink újrahasznosítható csomagolásba kerülnek. 

Ilyen a terméknek UV-védelmet biztosító barna üveg és az alumínium tégely is. Nagyrészt, kb. 90%-ban ezeket alkalmazzuk, de felhasználói biztonságossági szempontokat is mérlegelve (pl. könnyen eltörhet az üveg, ha azt nem a fürdőszobapolcon tároljuk, hanem a strandon használjuk) bevezettük néhány esetben a műanyagot. A műanyag csomagolás szintén újra hasznosítható, így felhívjuk a figyelmet minden adandó alkalommal a szelektív gyűjtés fontosságára!

2, Maradjunk még a csomagolásnál: 

A termékeink nem kapnak ún. “másodlagos csomagolást”, azaz nem kerülnek dobozba, amely aztán szintén a hulladékba kerülne kibontást követően. Ezzel is csökkentjük a környezeti terhelést, és ahogy már említettük, a termékek védelmét a megfelelően kiválasztott, pl UV-védelmet is biztosító sötét üveggel biztosítjuk!

3, A termékeink Magyarországon, Szegeden készülnek, nem utaztatjuk őket a világ távoli pontjairól ahhoz, hogy a magyar vásárlókhoz kerüljenek!

4. Ha már a szállítás, nézzük itt hogyan csomagolunk: 

A készítményeket a webshopból rendelve futárszolgálattal juttatjuk el a vásárlóinkhoz! Ehhez papírdobozt, vagy papírborítékot használunk! Természetesen itt is nagyon fontos a termék védelme a szállítás alatt, így gyakran csomagoljuk őket buborékfóliába! Ez elsőre meglepő lehet, de 3 fontos okból döntöttünk emellett:

 a már említett termékvédelem a szállítás alatti sérüléstől, 

 a már szintén említett szelektív gyűjthetőség,

– és a legfontosabb: ezeket a buborékfóliákat nem vesszük meg, hanem a hozzánk is úgy érkezik, tehát kapjuk (ebben érkeznek pl. törékeny alapanyagok, üveg csomagolóanyagok). Mi ebbe csomagolunk, így azonnal újrahasznosítjuk és nem termelődik hulladék nálunk, vagy csak nagyon minimális mennyiségben.

5, És végül a gyártóhely: ez is igazán környezettudatos és energiatakarékos!  Szegedi laboratóriumunkban csak napelemmel termelt áramot, azaz megújuló energiát használunk

A fenti elvek mentén dolgozunk tehát a CREMEDIQ-nél, de a minőség mellett szívügyünk a  környezettudatosság is, igyekszünk benne tovább-fejlődni, továbblépni és az újabb megoldásokat is fokozatosan beépíteni a mindennapos működésünkbe! 

Baráti üdvözlettel:

Dr. Pallagi Edina

(tulajdonos, termékfejlesztő szakgyógyszerész, szakmai vezető

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.